Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Prvi obisk zakoncev Eggerichs v Sloveniji leta 2013

Dr. Emerson & Sarah Eggerichs – strokovnjaka za odnose in avtorja uspešnice ‘Ljubezen in spoštovanje’ – sta v okviru evropske turneje, v kateri bosta obiskala 6 držav,  obiskala tudi 14 mest v Sloveniji!

Kaj sta ljubezen in spoštovanje? Verjameva, da ljubezen najbolj motivira žensko in spoštovanje najbolj motivira moškega. Raziskava kaže, da se med zakonskim prepirom mož najpogosteje odzove odklonilno, ko se ne počuti spoštovan, žena pa takrat, ko se ne počuti ljubljena. 7000 ljudem smo postavili sledeče vprašanje: Ali se med sporom z zakoncem oziroma drugo, vam pomembno osebo, počutite neljubljene ali nespoštovane? 83 % moških je odgovorilo, da se počutijo nespoštovani, 72 % žensk pa, da se počutijo neljubljene. Čeprav vsi potrebujemo ljubezen in spoštovanje v enaki meri, se ta potreba v času konflikta spreminja, ta razlika pa je tolikšna, kot se razlikuje rožnata barva od modre.

Za poročene, ločene, tiste, ki živijo ločeno, tiste, ki se s partnerjem šele spoznavajo, in samske pripravljamo konference ter priskrbimo ustrezna učna gradiva. Moški in ženske se učijo, kako razrešiti konflikt tako, da se spopadejo z negativnimi odzivi (začarani krog). Naučili se bodo tudi, kako spodbuditi drug drugega tako, da izhajajo iz potrebe drugega (spodbujajoči krog/krog, ki spodbuja). Celo tisti, ki se jim zdijo njihovi odnosi brezupni, bodo pridobili razumevanje, kako ravnati z neodzivnim partnerjem ali takšnim, ki mu je vseeno (nagrajujoči krog/krog, ki nagradi). Vsak ciklus se osredotoča na dva koncepta: ljubezen in spoštovanje. Ti dve besedi izstopata pri raziskavi odnosov in v Bibliji kot dve temeljni sestavini za uspešen zakon. Glede na našo raziskavo tisti ljudje, ki so prišli na konference Ljubezen in spoštovanje, ki so si ogledali DVD z istim naslovom v malih skupinah, ali tisti, ki so prebrali gradiva Love and Respect, izkušajo razumevanje, odpuščanje, spravo, spremembo in upanje. Ker so osebnostno bolj bogati, tudi sami služijo v malih skupinah.

Spodaj si lahko ogledate 3 videoposnetke zakoncev Eggerichs iz obiska. Verjamemo, da vas bodo navdušili.

Če vas zanima še več nam lahko zastavite vprašanje na elektronski naslov zazivi.zivljenje@gmail.com ali pa bi se udeležili brezplačnega tečaja Ljubezen in spoštovanje pa ste zelo dobrodošli. Več o samem tečaju lahko preberete na https://zazivi-zivljenje.si

Leave a comment