Skip to content Skip to footer

Družabna igra Štrbunk / Cornhole

80808080
od leta
Igra, pri kateri izgubite občutek za čas

Družabna igra, ki vas združuje, veseli in naredi tekmovalne

Štrbunk je družinska igra, ki vzpodbujajo zdravo tekmovalnost, prijetno druženje, razvijanje motoričnosti in prispeva k druženju družinskih članov.

Ponedeljek – petek: 8:00 – 16:00

Sobota: 9:00 – 12:00

Kaj je družabna igra Štrbunk / Cornhole?

Štrbunk / Cornhole je družinska igra, ki vzpodbuja zdravo tekmovalnost, prijetno druženje, razvijanje motoričnosti in prispeva k druženju družinskih članov.

Štrbunk ali po angleško Cornhole je igra, ki ni patentirana in jo lahko izdela vsak malo bolj spreten mojster. Je igra, ki je zelo enostavna in jo lahko igra zaradi možnosti prilagoditve razdalje, prav vsak, ki lahko že vrže vrečko.

Štrbunk se igra v ZDA že dolgo časa in velja za eno najbolj popularnih družabnih iger. V Evropi je največ igralcev v Franciji, Španiji in Nemčiji, kjer igrajo Cornhole že 20 let. Ker igra postaja vedno bolj popularna in dostopna, smo jo začeli igrati tudi v Sloveniji.

Društvo Zaživi življenje je pobudnik igranja igre v Sloveniji in je skupaj z društvom upokojencev Velenje ustanovilo tudi Štrbunk zvezo Slovenije.

Za dva ali štiri igralce

Od 2 do 100 let

Brez telefonov

Za družine

Aktualno

Trgovina

 

 • 2 igralni deski Premium kvalitete z različnimi motivi po vaši izbiri.
299,00 €
 • 2 igralni deski Premium
 • 8 vrečk v dveh barvah
  z logotipom Štrbunk
 • merilna vrvica in nahrbtnik
399,00 €
 • 2 igralni deski Premium kvalitete z odtisom vašega logotipa
 • 8 vrečk v dveh barvah z vašim odtisom
 • merilna vrvica in nahrbtnik
449,00 €
 • 2 igralni deski
 • 8 mini vrečk v dveh barvah
99,00 €
 • 4 vrečke v barvah rdeče, modre, zelene ali sive
69,00 €
 • odtis po želji naročnika za 4 vrečke
79,00 €

1 komplet zajema: 2 x PREMIUM igralni deski, 2 x po 4 vrečke, nahrbtnik, merilno vrvico, semafor in tepih. Najem traja 24 ur in velja za 1 komplet! Prevzem in oddaja v Ljubljani ali na sedežu podjetja.

50,00 € za fizične osebe
75,00 € za podjetja

Ekipa Štrbunk za vas organizira pravo tekmovanje. Dolžino tekmovanja prilagodimo vašim željam.

Kaj potrebujemo za igro?

Za igro potrebujete dve igralni deski in 8 vrečk v dveh različnih barvnih kombinacijah (vsaka ekipa ali posameznik uporablja eno barvo vrečk).

Ali vas zanima tekmovanje? Bi se radi preizkusili v igri?
Obiščite spletno stran Štrbunk zveze Slovenije.

Štrbunk zveza Slovenije je pravna organizacija in je bila ustanovljena z namenom širjenja in vzpodbujanja razvoja igre Štrbunk / Cornhole kot športne igre v medgeneracijskem obsegu z istočasnim ustvarjanjem strokovnih podlag za  delovanje vseh njenih članov.

Najpogostejša vprašanja o družabni igri Štrbunk / Cornhole

Vsak igralni pripomoček ima svojo dobo uporabe. Tako se tudi na igralni deski nanešeni lak počasi obrabi. Najbolje ga je ponovno nanesti strojno, lahko pa ga nanesete tudi ročno.
Seveda, v okviru naše izdelave, vam lahko tako igralni deski ali vrečke popravimo ali zamenjamo.
Igralna deska je izdelana iz 15-18 mm debele vezane plošče lipe. Igralna površina je 120 – 122 x 60 – 61 cm. Pod igralno desko je okvir, ki je nekaj cm zamaknjen proti sredini. Na eni strani ima igralno desko izvlečne noge, ki ta del igralne deske dvignejo na pravokotno višino 30 cm od tal (najvišji del igralne deske). Spredaj je najvišja višina igralne deske (+-) 9 cm.

Vrečke so kvadrataste oblike s stranicami od 14,5 – 15 cm. Horizontalna potlačenost ne sme presegati 3,8 cm in ne sme biti tanjša od 2,8 cm. Teža vrečke je med 430 in 460 grami.

Vrečka je lahko iz dveh različnih materialov (zgornja in spodnja stran), ter na vseh robovih enakomerno zaokrožena s tem, da ravni del posamezne stranice ne sme biti krajši od 11 cm.
Vrečke so narejene iz trpežnega različnega blaga, polnjene z PVC granulatom. So pralne na 40 stopinj C. V posameznem kompletu morajo biti 4 vrečke, katere morajo biti popolnoma enake.

Ker je igra šele v razvoju je edini klub na štajarskem, in sicer Cornhole Slivnica: https://www.facebook.com/CornholeKlubSlivnica/ V Ljubljani imajo v Squashlandu na Pesarski ulici postavljeno stalno igrišče, kjer lahko trenirate https://squashland.si/

V Sloveniji pa se igra tudi državna liga. Za omenjene podatke pojdite na spletno stran Štrbunk zveze Slovenija: https://strbunk-zveza.si

Ne potrebujete biti registriran ali kupiti igralno desko. Prijavite se na eno od tekmovanj in se preizkusite.

Kontakt

Stopite v stik ...