Skip to content Skip to footer

Pravilnik o zasebnosti spletne strani

Pravilnik o zasebnosti

Ponudnik varuje osebne podatke obiskovalcev spletne strani www.zazivi-zivljenje.si , ki mu jih ti posredujejo pri njeni uporabi. Osebne podatke se obdeluje izključno za namene, za katere so pridobljeni in ki jih dovoljuje veljavna zakonodaja.

Ponudnik se zavezuje, da ne bo uporabljal osebnih podatkov, vključno s kontaktnimi informacijami, za nobene druge namene ter jih brez izrecnega vnaprejšnjega dovoljenja posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo, posredoval tretjim osebam, razen če bi bil k temu zavezan na podlagi predpisov.

Ob obisku spletne strani se nekateri podatki (npr. datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

Ponudnik izvaja potrebne organizacijske, tehnične in logistično-tehnične postopke in ukrepe, s katerimi varujejo osebni podatke, preprečuje slučajno ali namerno nepooblaščeno uničevanje podatkov, njihovo spremembo ali izgubo ter nepooblaščeno obdelavo.

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vse zasebne podatke uporabnika v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR).  Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Večino strani v spletni trgovini se lahko obišče, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer ime, naslov in elektronski naslov. Kljub temu pa se nekatere informacije pridobivajo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«) ter standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov omogoča prepoznati posameznem IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga obiskovalec spletne strani uporablja, in splošno aktivnost obiskovalca na spletu.

Za nakup v naši spletni trgovini je potrebno zbiranje nekaterih vaših osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne posredujemo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa in dostave izdelkov. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov v skladu z ZVOP-1 in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

Z nakupom v spletni trgovini izrecno soglašate, da vaše osebne podatke, ki jih posredujete ob naročilu (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon) shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila, vaš e-naslov pa lahko uporabljamo za neposredno trženje naših enakih ali podobnih izdelkov ali storitev, kot ste jih kupili v spletni trgovini. Ob prvem obisku lahko zavrnete piškotke, s pomočjo katerih se nalagajo vaši podatki na brskalniku. Če se strinjate z uporabo, potrjujete, da ste prebrali Pogoje uporabe in dajete soglasje k zbiranju in uporabi osebnih podatkov.

Avtorske pravice

Vsebine, grafični in drugi elementi na spletni strani so avtorsko zaščitene in last upravljalca spletne strani, razen tistih, ki so drugače označene v teh splošnih pogojih ali neposredno ob vsebini oz. elementu.

Kontaktni podatki

Če ste odkrili napako, točnost, ažurnost ali drugo pomanjkljivost na spletni strani, nam to prosim, sporočite na zazivi.zivljenje@gmail.com. Na isti naslov nam lahko sporočite tudi svoje zahteve za umik vaših osebnih podatkov s spletne strani.

Vsak posameznik lahko od ponudnika zahteva, da umakne na spletni strani objavljene njegove osebne podatke, kar zajema tudi slikovni ali video posnetek, na katerem se posameznik pojavi. Ponudnik bo v tem primeru osebne podatke nemudoma umaknil iz spletne strani.

Log pri Brezovici, 20. februarja 2023
Gorazd Milavec