Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Predstavitev knjige Kje si Gobi?

Obiskal nas je avtor knjižne uspešnice Dion Leonard, ki je skupaj z ženo ob nedavni izdaji njegove knjige Kje si Gobi? gostil našo državo. Skupaj s Celjsko Mohorjevo družbo smo pripravili tiskovno konfereneco oz. predstavitev njegove knjige v slovenskem jeziku. V prijetnem okolju knjigarne na Nazorjevi ulici v Ljubljani, sta zakonca predstavila knjigo, ki opisuje avtorjevo srečanje s psičko Gobi.

Dion z ženo, Barbara Telzerow, prevajalka in moderator Gorazd Milavec

Nadvse prijetna in zanimiva vsebina knjige, ki četudi ni tako tekaško obarvana, kot govori naslovnica, nas očara in ne pusti ravnodušne. Iz preproste stave oz. moške ošabnosti, se je rodila neizmerna ljubezen do majhnega potepuškega psa, ki se je avtorju ob začetku njegovega teka po puščavi prilepil k njegovim nogam.

Prava drama v drugi polovici knjige razkriva ali bo psička Gobi postala del Leonardove družine.

Lektorska ekipa z avtorjem na tiskovni konferenci

Zakonca Dion je v Slovenijo povabilo društvo Zaživi življenje, ki je zanju organiziralo sprejem pri našem predsedniku vlade Borutu Pahorju ter opravila veliko intervjujev ter sodelovala v oddaji Dobro jutro na slovenski nacionalni televiziji. Ob koncu svojega obiska pa sta pretekla celo 10 kilometrsko razdaljo na Ljubljanskem maratonu.

Čudovita zgodba dveh povsem normalno zaposlenih, katerima se je življenje povsem spremenilo.

Leave a comment