Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Predavanje o osebnostnih tipih – Nena

Leto je naokrog in naše društvo ter vse obiskovalce druženja je Nena ponovno nasmejala in razvihrala naše možgane v razmišljanju o medsebojnih odnosih. Srečanje, ki je potekalo v glasbeni šoli na Rakovniku, je spremljalo preko 60 obiskovalcev.

Njeno predavanje o različnih osebnostnih tipih nam lahko razjasni marksikatero vprašanje o sebi, kot tudi o drugih (bližnjih in sodelavcev).

Razumeli boste, zakaj se na isti dogodek ali v istih okoliščinah različno odzovemo. Različnosti nas pri partnerju sprva izjemno privlačijo, sčasoma pa nas prično motiti. Na njih lahko gledamo kot na dopolnitev naših slabosti ali pa kot iritacijo. Odločitev je naša.

Prvi korak k razumevanju drugih je, da razumemo sami sebe. Poznati moramo svoje prednosti in slabosti.

Ko opazujete ljudi, lahko ugotovite, da so nekateri radi v centru pozornosti in vse kar počnejo, želijo narediti ZABAVNO; drugi želijo biti vsem v PODUK, kar naprej je potrebno nekaj delati in sicer PO NJIHOVO in TAKOJ; tretji želijo vse narediti POPOLNO, ni jim pomembno hitro in veliko, temveč natančno in PO PRAVILIH; četrtim je glavni cilj MIR Z VSEMI in za vsako ceno, pri delu, katerega pogosto odlašajo, pa gledajo, da le ne bo pretežko.

Ali prepoznate sebe ali svoje bližnje v katerem izmed zgornjih opisov?

Leave a comment