Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dr. Emerson Eggerichs v Mariboru in Medvodah

24 in 25, marca 2018 sta zakonca Emerson in Sarah Eggerichs že drugič obiskala Slovenijo. V dvoranah v Medvodah in Mariboru sta v 150 minutnem programu, v katerem so sodelovali še pevci, igralci, ki so odigrali nekaj družinskih prizorov našega vsakodnevnega življenja in zakonca Eggerichs, ki sta v predavanju nasmejala zbrano občinstvo.

Prireditev v Medvodah 2018

Seveda ne govorimo o komičnem predavanju, saj sta zakonca Eggerichs vrhunska predavatelja, ki ju poznajo po vsem svetu, ampak o predavanju v katerem prinašata vzpodbude za pare, kako ne le preživeti v medsebojnem odnosu temveč znati tudi uživati. Sporočilo njunega predavanja je temeljilo na različnosti spolov, kako motivirati drug drugega, dajala sta nasvete kako zaustaviti začarani krog konfliktov ter kako doseči medsebojni odnos, ki si ga pari v svojem srcu želijo.

Dr. Emerson Eggerichs in prevajalka Barbara Telzerow

Zakonca Eggerichs sta v Slovenijo prišla na povabilo društva Zaživi življenje, ki se v svojem poslanstvu ukvarja z osebnostnim razvojem. posameznikov ter v te namene organizira tečaje za zakonce z naslovom ljubezen in spoštovanje, ki ju vodijo izkušeni pari z dolgoletnim zakonskim stažem.

Društvo je že pred njunim prihodom v Slovenijo natisnilo dve njuni knjigi: Ljubezen in spoštovanje ter Mati in sin. Ravno ob njuni zadnji knjigi z naslovom Mati in sin je imela veliko povedati ravno Sarah Eggerichs, ki je vsem mamam sporočila, kako s spoštovanjem doseči odnos s svojim sinom.

Zakonca Eggerichs ob podpisovanju nove knjige Mati in sin

Še nekaj podatkov o projektu Ljubezen in spoštovanje v Sloveniji:

  • Knjige zakoncev Eggerichs so v svetu prodane v že več kot 1,6 miljonih
  • V Sloveniji je bilo do leta 2018 prodanih že preko 4.000 naslovov knjige Ljubezen in spoštovanje
  • Emerson in Sara sta predavala lastnikom in trenerjem ameriške nogometne lige, na njunih seminarjih je sodelovalo že skoraj milijon ljudi
  • V Sloveniji se je tečaja Ljubezen in spoštovanje udeležilo v treh letih že čez 500 parov

Nekaj vtisov udeležencev:

  • Zakaj mi nihče ni tega povedal že prej?« Je najpogostejša misel ljudi, ki so imeli priložnost poslušati zakonca Eggerichs. Strokovnjaka za odnose, predvsem partnerske, potujeta po vsem svetu in spodbujata: zakon je lahko čudovit.
  • V Sloveniji imamo polno šol, za vse vrste poklicev, samo prave šole za pravi odnos v zakonu ni. Odlično predavanje, ki nama je odprlo razmišljanje, da se bova v nadaljevanju udeležila tečaja Ljubezen in spoštovanje.
  • Kolikokrat nam povedo, da se moramo na zakon dobro pripraviti? In da je zakonski odnos dinamičen proces, v katerem moramo kar se da aktivno sodelovati in se priučiti nekaterih lastnosti, da potem lažje delujemo in ne zapademo v začaran krog prepirov in nesoglasij?

Ekipi društva Zaživi življenje in Več, ki sta omogočila dogodek

Leave a comment