Obiskal nas je avtor knjižne uspešnice Dion Leonard, ki je skupaj z ženo ob nedavni izdaji njegove knjige Kje si Gobi? gostil našo državo. Skupaj s Celjsko Mohorjevo družbo smo pripravili tiskovno konferneco oz. predstavitev njegove knjige v slovenskem jeziku. V prijetnem okolju knjigarne na Nazorjevi ulici v Ljubljani, sta zakonca predstavila svojo zadnjo knjigo, ki opisuje avtorjevo srečanje s psičko Gobi.

Dion z ženo, Barbara Telzerow, prevajalka in moderator Gorazd Milavec

Nadvse prijetna in zanimiva vsebina knjige, ki četudi ni tako tekaško obarvana, kot govori naslovnica, nas očara in ne pusti ravnodušne. Iz preproste stave oz. moške napihljivosti, se je rodila neizmerna ljubezen do majhnegapotepuškega psa, ki se je avtorju prilepil k njegovim nogam ob začetku njegovega teka po puščavi.

Prava drama v drugi polovici knjige nam razkriva ali bo psička Gobi postala del Leonardove družine.

Lektorska ekipa z avtorjem na tiskovni konferenci

Zakonca Dion je v Slovenijo povabilo društvo Zaživi življenje, ki je zanju organiziralo sprejem pri našem predsedniku vlade Borutu Pahorju ter opravila veliko intervjujev in celo sodelovala v oddaji Dobro jutro na slovenski nacionalni televiziji. Ob koncu svojega obiska pa sta pretekla celo 10 kilometrsko razdaljo na Ljubljanskem maratonu.

Čudovita zgodba dveh povsem normalno zaposlenih, katerima se je življenje povsem spremenilo.