Za moške

ZA MOŠKE

V društvu ZŽ želimo vzpodbujati moške v njihovih različnih in zahtevnih vlogah kot sinovi, možje, očetje, delodajalci, zaposleni … in jim moško stati ob strani v njihovih specifičnih izzivih.

Kot mladi smo se igrali z igračami, sprva majhnimi, ko pa zrastemo, z nami zrastejo tudi igračke. Naš svet je svet tekmovanja, naprezanja in nevarnosti. Pridobljeno moč uporabljamo za izgradnjo česarkoli: hiše, družine, podjetja in za premagovanje sovražnikov ter nevarnosti, na katere se spoznamo bolje kot ženske. Vendar naš najstrašnejši sovražnik niso neplačani računi, slabi kooperanti ali žena. Najstrašnejši sovražnik je naša lastna zavrženost. Povzroči lahko, da sovražnika srečujemo vsepovsod, tudi tam, kjer ga v resnici ni. Naš sovražnik sicer prebiva v najtemnejši votlini, kar jih obstaja. Vendar ta votlina ni zunaj nas, pač pa znotraj vsakega moškega. Sovražnik se namreč imenuje dvom; ta razjeda kosti vsakega moškega. Njegovo orožje so vprašanja: kaj pa če nisi dovolj dober, dovolj hiter, dovolj močan, dovolj pameten, dovolj premožen … Vsak možakar se mora pomeriti s svojim smrtnim sovražnikom, vsak mora izdreti meč in posekati ter izsekati korenine nevarnega in vztrajnega sovražnika. Vendar, ali lahko to komu zares uspe?

Prav tako bitko je bojeval Jezus in jo tudi uspešno izbojeval. Po bitki se je okrepil in sovražnik se je odstranil od njega, vendar le za nekaj časa …