ZA ODRASLE

ZA DRUŽINE

Ko je društvo Zaživi življenje (ZŽ) intervjuvalo ljudi na ulicah in jih spraševalo, kaj jim največ pomeni, je dobesedno vsak odgovoril: „Družina.“ Ko je neka gospa odgovorila isto, se je njena prijateljica presenečeno obrnila k njej in vprašala: „Res?! Ali resno misliš? Skoraj vsi rečemo, da nam je družina najpomembnejša, vendar ne mislim, da naša življenja to odražajo. Samo poglej, koliko ur delamo vsak dan!“ Nadaljevala je s podobnimi vprašanji. Vemo, da je družina osnovna celica družbe; prostor, kamor se (ali naj bi se) zatekli v času stiske. Društvo ZŽ verjame, da je družina pomembna, zato želi aktivno sodelovati tudi na tem področju. V sodelovanju z drugimi organizacijami želimo na svoji spletni strani ponuditi različne članke ter organizirati dogodke (redno preverjajte informacije).

Priporočamo naslednji članek z naslovom „Je to morda stres?“

Odlomek iz članka:

„Aleks! Kaj pa je s tvojimi nohti?“ sem nekega dne zgrožena zaklicala, ko sem svojemu triletniku pomagala pri umivanju rok. Jasno mi je bilo, da je naša družina zadnje čase prestala kar nekaj sprememb, a nisem se zavedala fizičnih učinkov teh sprememb, dokler nisem zagledala Aleksovih do živega pogriženih nohtkov. Takšnih težav do tedaj nismo imeli.

Preberi več …

Nudimo družinske počitnice s programi za odrasle in otroke: www.veselanovica.si/druzina.html.

 

ZA MOŠKE

V društvu ZŽ želimo vzpodbujati moške v njihovih različnih in zahtevnih vlogah kot sinovi, možje, očetje, delodajalci, zaposleni … in jim „moško“ stati ob strani v njihovih specifičnih izzivih.

Kot majhni smo se igrali z igračami, sprva majhnimi, ko pa smo odrasli, z nami zrastejo tudi igračke. Naš svet je svet tekmovanja, naprezanja in nevarnosti. Pridobljeno moč uporabljamo za izgradnjo česarkoli: hiše, družine, podjetja in za premagovanje sovražnikov ter nevarnosti, na katere se ženske bolje spoznajo. Vendar naš „najstrašnejši sovražnik“ ni neplačana kopica računov, slabi kooperanti ali žena. „Najstrašnejši sovražnik“ je naša lastna zavrženost. Ta lahko povzroči, da sovražnika srečujemo vsepovsod, tudi tam, kjer ga v resnici ni. Naš sovražnik sicer prebiva v najtemnejši votlini, kar jih je. Ta votlina ni zunaj nas, pač pa znotraj vsakega moškega. Sovražnik se namreč imenuje dvom; ta razjeda kosti vsakega moškega. Njegovo orožje so vprašanja: kaj pa če nisi dovolj dober, dovolj hiter, dovolj močan, dovolj pameten, dovolj premožen itd.? Vsak možakar se mora pomeriti s svojim „smrtnim sovražnikom“, vsak mora izdreti meč in posekati ter izsekati korenine nevarnega in vztrajnega sovražnika. Vendar, ali lahko to komu zares uspe?

Prav tako bitko je bojeval Jezus in jo tudi uspešno izbojeval. Po bitki se je okrepil in sovražnik se je odstranil od njega, vendar le za nekaj časa …

 

ZA ŽENSKE

Ženske se rade družimo. Nikoli nam ni dolgčas in vedno najdemo temo za pogovor. Znane smo po tem, da rade govorimo, znamo tudi poslušati, smo čuteče, iznajdljive in radovedne.

Prav ta radovednost nas žene, da rade poklepetamo, saj morda izvemo kaj novega, kar bo obogatilo naše življenje, osmislilo naše delo, osvežilo naš zakon, prijateljstvo ali izboljšalo vzgojo otrok.

Rade se učimo, še posebej druga od druge. Imamo veliko vprašanj, idej in želja.

Ker nas je Bog ustvaril tako čudovite in posebne, se rade zbiramo in preučujemo njegovo besedo iz Svetega pisma, ki nas velikokrat okrepča, spremeni, obogati in popelje v pravo smer. Prav zaradi te besede smo odločnejše, močnejše in pokončnejše.

Priporočamo vam naslednji članek, kako ste lahko v pomoč prijateljici v času žalovanja – Ko prijateljico boli.

Odlomek iz članka:

„Zelo mi je žal.“
„Če lahko kakorkoli pomagam …“ Vedno znova sem slišala te besede tistega deževnega dne pred
tremi leti, ko smo pokopali našega 29 dni starega sinka Christopherja. Večina ljudi, ki je to rekla, je
delovala tako nerodno, da sem imela občutek, kot da moram jaz tolažiti njih.
Preberi več …

Žene iz različnih evangelijskih cerkva se rade srečujemo in sodelujemo v različnih projektih, ki nam prinašajo veselje in zadovoljstvo.

Pridružite se nam.

– Posebne delavnice, namenjene preučevanju Svetega pisma.
– Posebne delavnice, namenjene pogovorom na različne teme.
– Posebna vsakoletna srečanja vseh evangelijskih žena na ženski konferenci.