Moj zakon

MOJ ZAKON

Ljudje se leta izobražujemo za določen poklic in svoje znanje nenehno nadgrajujemo. Za najpomembnejšo vlogo v življenju pa se pogosto znajdemo povsem neopremljeni in neizučeni. Nihče ni prinesel na svet spretnosti razvijanja medsebojnih odnosov in komunikacije, temveč se je potrebno teh spretnosti naučiti. Ne zato, da bi na manipulativen način dosegli to, kar sami hočemo, temveč da bi spoznali, da v tem, ko delamo in se trudimo za dobro partnerja, obogatimo ne samo njega, temveč tudi same sebe. V društvu ZŽ vas želimo vzpodbujati k napredku vajinega odnosa, zato občasno organiziramo seminarje za zakonce in partnerje, vam svetujemo, vam priporočamo kvalitetno literaturo in druge podobne seminarje.

Mnogokrat pravimo, da je največ, kar lahko oče stori za svoje otroke, to, da ljubi njihovo mamo. In seveda obratno. Vendar smo dandanes postavljeni pred dejstvo, da je soglasnost med zakoncema izjemno težko doseči. Na tej prelomni točki, torej odnosom med možem in ženo, je ključ do srečne, zdrave in zadovoljne temeljne celice – družine.

 

Vendar se časi spreminjajo. Moški je včasih skrbel za varnost in to je bila njegova nepogrešljiva funkcija. Danes pa je potreba po zunanji varnosti zaradi močne socialne družbe vse manjša in manjša. In v čem je torej moški zares še nepogrešljiv? Nepogrešljiv je s svojo prisotnostjo (včasih je bil z neprisotnostjo!), kar je zanj popolnoma novo. Ženina vloga pa se ni tako drastično spremenila. Sedaj imata oba več časa in priložnosti, da delita njen svet, to je svet njenega – ženskega čustvovanja.

 

Tako lahko postaneta prijatelja in zaveznika na povsem novem področju. Kjer bi moral biti kaos in nered, lahko postane red, mir in urejenost. To dejstvo poveča njuno avtoriteto nad okoliščinami, zlasti pa nad njunimi otroki.

Priporočamo vam naslednji članek z naslovom “Ravnajte prav, kadar vaš partner ravna narobe.”

Odlomek iz članka:

Nekdo je nekoč dejal: »V težavah spoznaš samega sebe.« Kadar se naš partner ne vede čisto tako, kot bi si želeli mi, nam Bog pogosto želi razodeti nekaj o nas samih. Pred poroko sem se sama sebi zdela sproščena in prav nič težavna ženska. V zakonu pa se mi je začela razkrivati še druga plat moje osebnosti. Ugotovila sem, kako všeč mi je, če je vse po moje, in kako me jezi, če ni. Opazila sem svojo nagnjenost h »kuhanju mule«.
Preberi več…

 

Comments are closed.