ZA ŽIVLJENJE

MOJ ZAKON

Ljudje se leta izobražujemo za določen poklic in svoje znanje nenehno nadgrajujemo. Za najpomembnejšo vlogo v življenju pa se pogosto znajdemo povsem neopremljeni in neizučeni. Nihče ni prinesel na svet spretnosti razvijanja medsebojnih odnosov in komunikacije, temveč se je potrebno teh spretnosti naučiti. Ne zato, da bi na manipulativen način dosegli to, kar sami hočemo, temveč da bi spoznali, da v tem, ko delamo in se trudimo za dobro partnerja, obogatimo ne samo njega, temveč tudi same sebe. V društvu ZŽ vas želimo vzpodbujati k napredku vajinega odnosa, zato občasno organiziramo seminarje za zakonce in partnerje, vam svetujemo, vam priporočamo kvalitetno literaturo in druge podobne seminarje.

Mnogokrat pravimo, da je največ, kar lahko oče stori za svoje otroke, to, da ljubi njihovo mamo. In seveda obratno. Vendar smo dandanes postavljeni pred dejstvo, da je soglasnost med zakoncema izjemno težko doseči. Na tej prelomni točki, torej odnosom med možem in ženo, je ključ do srečne, zdrave in zadovoljne temeljne celice – družine.

 

Vendar se časi spreminjajo. Moški je včasih skrbel za varnost in to je bila njegova nepogrešljiva funkcija. Danes pa je potreba po zunanji varnosti zaradi močne socialne družbe vse manjša in manjša. In v čem je torej moški zares še nepogrešljiv? Nepogrešljiv je s svojo prisotnostjo (včasih je bil z neprisotnostjo!), kar je zanj popolnoma novo. Ženina vloga pa se ni tako drastično spremenila. Sedaj imata oba več časa in priložnosti, da delita njen svet, to je svet njenega – ženskega čustvovanja.

 

Tako lahko postaneta prijatelja in zaveznika na povsem novem področju. Kjer bi moral biti kaos in nered, lahko postane red, mir in urejenost. To dejstvo poveča njuno avtoriteto nad okoliščinami, zlasti pa nad njunimi otroki.

Priporočamo vam naslednji članek z naslovom “Ravnajte prav, kadar vaš partner ravna narobe.”

Odlomek iz članka:

Nekdo je nekoč dejal: »V težavah spoznaš samega sebe.« Kadar se naš partner ne vede čisto tako, kot bi si želeli mi, nam Bog pogosto želi razodeti nekaj o nas samih. Pred poroko sem se sama sebi zdela sproščena in prav nič težavna ženska. V zakonu pa se mi je začela razkrivati še druga plat moje osebnosti. Ugotovila sem, kako všeč mi je, če je vse po moje, in kako me jezi, če ni. Opazila sem svojo nagnjenost h »kuhanju mule«.
Preberi več…

PREDEN REČEM DA

Skoraj ne obstaja deklica, ki v svoji mladosti ne bi sanjarila o tem, da bo tudi ona enkrat oblekla čarobno svileno, morda belo, roza ali rdečo obleko. Si nadela ljubke čeveljce in z roko v roki stopala proti oltarju s princem svojega življenja. Pri tem bo samo upala, da jo vidi čim več ljudi in se čudi njeni lepoti ter da se z njo veselijo vsi zbrani.

Veliko tistih, ki je okusilo poroko, ve, kako čaroben in poseben dan je to za mladoporočenca.

Žal pa poroka ni zagotovilo za dober zakon, lepo življenje in zvestobo med zakoncema. Za vsak poklic si vzamemo vsaj par let šolanja, zato je zelo pomembno, da si privoščimo šolanje, še preden stopimo v zakon, in šolanje, ko smo že v zakonu.

Tako bomo imeli veliko več možnosti, da bomo uspešni in da bo naš zakon uspel.

Da bi bili res srečni, nudimo:

 • – predzakonsko svetovanje
 • – zakonsko svetovanje

Predzakonsko svetovanje traja 30 šolskih ur in vsebuje:

 • – kaj ali kdo mora biti temelj zakona
 • – kdo se lahko poroči
 • – kaj je družina
 • – odnos drug do drugega
 • – odnos do staršev
 • – nevarnosti za zakon
 • – spolnost v zakonu
 • – prednosti zakona
 • – dolžnosti zakonca
 • – praktični nasveti za zakon

Zakonska problematika:

 • – nudimo individualno svetovanje

Kontakt: Sebastian 041/419-071 ali sebastian@englishcamp.si

 

ODVISNOST

Odvisnost od prepovedanih drog je resen problem naše družbe. V Sloveniji se število uporabnikov teh prepovedanih substanc iz leta v leto povečuje, hkrati pa se starostna doba uživalcev niža. Že kar nekaj časa to ni več tabu tema in tudi v društvu Zaživi življenje želimo spregovoriti o tej pereči temi.

Verjamemo, da je problematika odvisnosti od drog in alkohola ali katerekoli druge substance le posledica drugih globljih potreb. Izjava sloni na svetopisemskem učenju iz Rim 3:23, da “so vsi grešili in so brez Božje slave”. Človek ni le grešnik zato, ker je odvisnik, ampak je odvisnost rezultat, posledica grešne narave in poizkušanja izpolnitve praznine v lastnem življenju na popolnoma napačen način.

Prav tako pa podpiramo že obstoječe programe, ki uspešno delujejo na svojem področju v Sloveniji in nudijo “popolno ozdravitev za celotnega človeka” po svetopisemskih načelih. Prizadevajo si zagotoviti izgradnjo duhovne, umske, psihične, socialne, izobraževalne in poklicne potrebe vsakega posameznika, ki sodeluje v tovrstnem programu.

Društvo Izhod Teen Challenge – www.izhodteenchallange.org