Za najstnike

ZA NAJSTNIKE

Najstniki imajo pred seboj še vse življenje. To je čas, ko se učijo o svetu izven svoje družine. Preizkušajo meje na poti osamosvajanja, sklepajo nova prijateljstva, okušajo, kaj ima ta svet zanje. Mediji in družba so tisti, ki jim narekujejo vrednote. Hkrati si zastavljajo življenjska vprašanja: “Zakaj sem na tem svetu? Kaj je moja naloga? Zakaj sem se rodil ravno v tej družini?” Veliko se jih preko prijateljev sreča z drogami, alkoholom in spolnostjo. Vse to vpliva na mišljenje in sanje teh otrok. Družba pa s svojimi ideali pritiska nanje bolj kot kadar koli.

Priporočamo vam naslednji članek za boljše razumevanje najstnikov – Kaj vaš najstnik v resnici potrebuje – Dr. Jim Burns

Odlomek iz članka:

Vprašanje: V družini imamo tri prezaposlene najstnike in življenje z njimi je prava zmeda. Stres negativno vpliva tako na otroke kot na najino zakonsko življenje. Kaj naj storimo, da bomo lahko spet zaživeli mirno in urejeno življenje?
Preberi več…

 

V društvu Zaživi življenje sodelujemo s skupinami in organizacijmi, ki skozi vse leto organizirajo skupine za najstnike, kjer se pogovarjamo o življenjskih vprašanjih, vrednotah, morali in družini. Poleg tega igramo veliko družabnih, miselnih in športnih iger, gledamo filme, pečemo in pripravljamo prigrizke ter uživamo v družbi drug z drugim. Starši pa so lahko mirni, ker vedo, kje se njihov otrok nahaja in kaj počne.

Poleti v sodelovanju s spodaj omenjenimi skupinami organiziramo angleške tabore z učitelji in učenci iz Amerike, tako da so naši najstniki res primorani govoriti z njimi angleško. Ne manjka pa tudi veliko športa, zabavnih iger, tematskih večerov in pa pogovorov.

ANGLEŠKI TABORI www.englishcamp.si

PERFORMING ARTS CAMP www.englishcamp.si/arts/

OTROŠKI TABORI www.veselanovica.si