GIFT OF THE HEART 2014 – SPREMENJEN SEM

GLASBENA SKUPINA IZ KALIFORNIJE SE ODPRAVLJA NA 5. TURNEJO PO SLOVENIJI!

LJ plakatGlasbeniki in pevci skupine Gift of the Heart (Dar srca) bodo v mesecu oktobru 2014 na turneji po Sloveniji predstavili svojo najnovejšo predstavo z naslovom »Spremenjen sem«. Izvedli bodo več brezplačnih koncertov oz. muziklov z živo glasbo po različnih krajih Slovenije.

Koncert »Spremenjen sem« zajema sodobno duhovno, Gospel in tudi pop glasbo. V izbranih pesmih odmevajo zgodbe upanja, popestrene z video produkcijo, skeči in izbranimi odlomki Trubarjeve Cerkovne Ordninge. 

Skupina Gift of the Heart predstavlja talente znanih nagrajenih glasbenikov in predanih umetnikov, ki so nastopali v filmih, na televiziji in v živo na različnih odrih ter zabavali občinstva po vsem svetu. Tako, kot leta 2013, se bodo tudi letos skupini pridružili še slovenski zbor in drugi slovenski gostje. Večina glasbenih del se bo izvajala v angleščini, skupina pa bo del programa izvedla tudi v slovenščini, da bi tako izrazila svoje spoštovanje do slovenske kulture in hvaležnost za gostoljubje lokalnim skupnostim. Koncert je namenjen praznovanju ob dnevu reformacije in 450. obletnici izdaje Trubarjeve knjige Cerkveni red, zato se vsebina in naslov koncerta nanašata na reformacijo srca, saj govori o čudovitih spremembah v življenju posameznikov.

Vodja skupine, Gift of the Heart, Lorin Miller, je več kot 20 let nastopal po vsem svetu, od Amerike do Evrope, vključeval različne sloge, vse od Bacha do Broadwaya. Poleti 2004 je kot tenorski solist izvedel in prepeval Haydnovo mašo v dunajski katedrali sv. Štefana, v baziliki v mestu Ottobeuren blizu Münchna v Nemčiji, v praški Smetanovi dvorani in na Lisztovi akademiji v Budimpešti. Leta 2007 je Lorin soustanovil skupino Gift of the Heart, umetniško organizacijo, ki izvaja velika glasbena dela v dobrobit socialno ogroženim ljudem.

Tisoči Slovencev so v letih 2004, 2009, 2012 in 2013 že uživali v koncertih skupine Gift of the Heart. Tokrat bodo predstave v Radovljici, Kobaridu, Mariboru, Kočevju, Ljubljani in Slovenj Gradcu.  Na vseh koncertih bo vstop prost. V Radovljici in Kobaridu pa se bo koncert izvajal v dobrodelnem namene.  

DATUMI PRIREDITEV:

20. 10. 2014, ob 19. uri, v Linhartovi dvorani v Radovljici,

21. 10. 2014, ob 19. uri, v Kulturnem domu, kino Kobarid, v Kobaridu,

22. 10. 2014, ob 19. uri, v dvorani Union v Mariboru,

23. 10. 2014, ob 19. uri, v Seškovem domu v Kočevju,

24. 10. 2014, ob 19. uri, v Slovenski Filharmoniji v Ljubljani,

25. 10. 2014, ob 19. uri, v Kulturnem domu v Slovenj Gradcu.

 

Kontaktna oseba: Todd Hunnicutt, GSM: 031/438-013

E-naslov: itisus@siol.net, spletna povezava: www.muzikal.si

 

Vabljeni

Društvo Zaživi življenje

Bookmark the permalink.